Til hovedinnhold

LO-arrangement på Color Hybrid fikk terningkast seks!

LO Østfold, i samarbeid LO Stat og LOfavør, arrangerte et seminar med sosialt og faglig innhold for 200 medlemmer og tillitsvalgte på Color Hybrid.

Det ble en dag med masse nyttig informasjon, sang og musikk. LO har nylig nådd 1 million medlemmer på landsbasis, og dette ble selvfølgelig feiret med kake.

Merete Rismyhr fra Color Line ønsket Ulf Lervik, LO-regionleder Østfold, velkommen om bord.

Dagen har vært absolutt vellykket, underholdende og lærerik – akkurat som vi ønsket. Jeg vil faktisk gi dagen om bord terningkast seks

Ulf Lervik, LO-regionleder Østfold.

– Alternativet hadde vært en dagskonferanse på et hotell, men vi føler vi får mer igjen av å legge møtet om bord og kombinere det med en hyggelig reise. Turene er sosiale, om bord knytter vi enkelt kontakter og lokalene på Color Hybrid er midt i blinken. For oss er det viktig å kombinere sosiale sammenkomster med faglig innhold. Det er grunnen til at vi velger Color Hybrid som arena for arrangementet år etter år, sier Lervik.

De rundt 200 gikk om bord i Strømstad. Under overfarten hadde Fagforbundet, LO Ungdom, LOfavør, Sparebank 1, LO Stat, AOF, Arbeiderbevegelsens kulturnettverk i Østfold og Østfold Arbeiderparti rigget til informative stands.

– Vi er godt fornøyd med besøket på standen, sier Birgit Lunde Kristiansen (t.v) og Anne Otterbekk fra Fagforbundet.

– Vi har hatt en kjempefin dag. Mange har besøkt standen vår, sier Birgit Lunde Kristiansen fra Fagforbundet.

Om bord var det også stor kakefest – det var markering for milepælen – LO med mer enn 1 million medlemmer.

–Det må feires, sier Kristin Sæther, LO-sekretær, som også var med på konferansen.

I tillegg til nyttig informasjon var det fellessang, musikk og konkurranser.

– I år er tema utenforskap, forteller Lervik.

Trond Henriksen fortalte om sitt liv som rusmisbruker og kriminell, men også om ungdomsarbeidet han og samboer Bodil Ovidie Steinsvik nå jobber med i Kirkens Bymisjon. Her også sammen med vokalist Dag Brandth

LO Østfold hadde derfor, i tillegg til informasjon fra LO-organisasjoner og fra ordfører i Sarpsborg, Sindre Martinsen-Evje, invitert Trond Henriksen fra Kirkens Bymisjon. Han fortalte hvorfor han ble kriminell, om livet innenfor fengselsmurene og om livet som rusavhengig.  Nå jobber han for å hjelpe andre i liknende situasjon.

– Det er første gang jeg holdt foredrag på et skip, og det var en fin opplevelse, sier Henriksen.

Ordfører i Sarpsborg, Sindre Martinsen-Evje (t.v), LO-sekretær Kristin Sæther og LO-regionleder Østfold Ulf Lervik gir alle tre seminaret om bord på Color Hybrid toppkarakter

Dag Brandth og Espen Waleur, som jobber med et stort kulturprosjekt om utenforskap, sang og spilte.

Konferansier om bord var Bernt Torp, som er både musiker, foredragsholder og Ap-politiker. Og med «streikesangen» og masse humor var han med på å skape den gode stemningen.

– Color Line ønsker å legge til rette for bedrifter/organisasjoner som vil legge et seminar om bord. Det kan være store grupper opp til 200 personer, men også mindre lag og foreninger er hjertelig velkomne om bord. Vi ønsker å legge til rette for alle, sier Merethe Rismyhr, Key Account Manager hos Color Line i Sandefjord.

Konferansier Bernt Torp sørget for god stemning. Klikk på bildet for å åpne bildegaller

Rundt 200 LO-medlemmer og tillitsvalgte lærte mye og hygget seg under LO-tur.

Alle små dråper